Европейската комисия възнамерява да предложи промени в обсъждания проект за

...
Европейската комисия възнамерява да предложи промени в обсъждания проект за
Коментари Харесай

ЕК предложи промени в проектобюджета за справяне с кризата

Европейската комисия има намерение да предложи промени в разисквания план за дълготраен бюджет на Европейския съюз за 2021-2027 година за ефикасна битка с икономическите последствия от ковид, написа РИА Новости. Това се споделя в публикуваното изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ За да обезпечи възобновяване, Комисията ще предложи промени в плана за дълготраен бюджет, които ще разрешат да се противодейства на следствията от рецесията, обвързвана с ковид “, се споделя в документа. Европейска комисия акцентира, че Еврогрупата работи редом за подготовката на оферти за незабавни ограничения за подкрепяне на евроикономиката в границите на настоящия дълготраен бюджет, който изтича до 2020 година “

В изказването се показва, че Европейска комисия има намерение по-специално да предложи „ пакет от тласъци, който ще обезпечи поддържането на доближаване в Съюза посредством взаимност и отговорност “.

“Успоредно с това Комисията работи по оферти по стадиите на възобновяване … Като първа стъпка сега работим върху оптималната еластичност на съществуващите фондове, в частност на структурните. Това ще обезпечи незабавна поддръжка ”, сподели ръководителят на Европейска комисия.

През февруари в Брюксел се организира специфична среща на върха на Европейски Съюз, отдадена на новия дълготраен бюджет на Съюза за седем години от 2021 до 2027 година. Проектобюджетът, препоръчан от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, не откри поддръжка измежду европейските водачи и бе върнат на Европейската комисия за доработване. Досега водачите на 27-те страни не могат да се договорят нито по параметрите на образуване на бюджета, нито по съответни разноски. Според известия в медиите, редица финансово проспериращи страни в Западна Европа не поддържат концепцията за увеличение на вноските за общоевропейския бюджет. В същото време страните от Източна Европа са срещу намаляването на помощта за най-бедните райони. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР