Европейската комисия в близките часове ще активира европейския механизъм за

...
Европейската комисия в близките часове ще активира европейския механизъм за
Коментари Харесай

ЕК активира механизма за гражданска защита в помощ на обхванатата от горски пожари Гърция

Европейската комисия в околните часове ще задейства европейския механизъм за гражданска отбрана в помощ на обхванатата от горски пожари Гърция, където в огъня към този момент починаха над 60 души, заяви ТАСС, базирайки се на източници в европейските институции.

Ние приключваме разбора на обстановката, механизмът за гражданска отбрана ще бъде задействан в околните часове, заяви източникът. По думите на европейския служител с мониторинг на обстановката с пагубните горски пожари в Гърция сега се занимава координационен център за реагиране при изключителни обстановки, който ще обезпечи обособяване от страните от съюза на нужните средства и благоприятни условия в помощ на Гърция. Става дума на първо място за изпращане в Гърция на пожарни самолети и хеликоптери и други мобилни средства за гасене на пожари, пожарни бригади и спасители, за даване на медицински бригади, а също, при положение на нужда, на лекарства, респиратори и средства за самостоятелна отбрана за личния състав, който се занимава с гасенето на пожарите.

По-рано еврокомисарят за филантропична помощ и реагиране при рецесии Христос Стилианидис заяви, че Гърция се е обърнала към Европейската комисия с молба за активиране на европейския механизъм за гражданска отбрана.

До момента е известно, че броят на починалите в следствие от горските пожари в покрайнините на Атина е достигнал 50 души. В Гърция от началото на юли времето е горещо, а през последните дни температурите стигнаха до 38-40 градуса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР