Европейската комисия удължи възможността националните власти да дават помощи на

...
Европейската комисия удължи възможността националните власти да дават помощи на
Коментари Харесай

Еврокомисията удължи до юли COVID помощите за бизнеса

Европейската комисия удължи опцията националните управляващи да дават помощи на икономическите оператори, с цел да ги компенсират за загубите им, породени от пандемията от ковид.

Временните промени на разпоредбите, допускаyr разпределяне на държавна помощ, които трябваше да бъдат анулирани в края на годината, в този момент ще продължат да работят до 30 юни 2022 година, заяви Еврокомисията в четвъртък.

Въвеждат се и две спомагателни ограничения, които разрешават държавните управления предизвикват и частните вложения и платежоспособността. Те ще разрешат на страните да предизвикват вложенията за ускорение на природосъобразния и цифровия преход и да дават гаранции на частните медиатори при вложения в дребни и междинни предприятия, в това число нови и дребни сдружения със междинна капитализация, с цел да имат компаниите по-лесен достъп до дялово финансиране, което мъчно биха привлекли независимо.

До 30 юни 2023 година се удължава опцията страните да преобразуват подлежаща на възобновяване помощ, предоставена по краткотрайно облекчените правила - като гаранции, заеми, подлежащи на възобновяване задатъци - в други форми на помощ, да вземем за пример директни безплатни средства. Временните правила за държавната бяха признати през март предходната година и до момента бяха променяни пет пъти, се отбелязва в известие на комисията.

В последните седмици Европейската комисия утвърди три български схеми за подкрепяне поради COVID-19. Беше позволено със 72 млн. лева да се компенсират селските стопани, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчеларите и производителите на плодове и зеленчуци, с 30 млн. лева туристическите компании и с 40 млн. лева за автобусните превозвачи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР