Европейската комисия трябваше да обяви в края на февруари разпределението

...
Европейската комисия трябваше да обяви в края на февруари разпределението
Коментари Харесай

Германия, Полша и Румъния ще получат най-големи помощи за зелени политики

Европейската комисия трябваше да разгласи в края на февруари разпределението на помощите от Фонда за обективен преход, само че в действителност го направи ден след представянето на своя механизъм за финансиране на Европейския зелен пакт. Както се очакваше, Полша ще получи най-вече, следвана от Германия и Румъния.

Трите страни ще употребяват 50 % от помощите или 3,6 милиарда евро, оповестява платформата за устойчиви финанси и виновни вложения Новетик (Novethic)

Механизмът за обективен преход планува подкрепяне на страните да се откажат последователно от промишлените браншове с най-големи въглеродни излъчвания.

От него Полша ще получи най-вече средства, оптималните 2 милиарда евро или 27 % от помощите. Страната е с най-голяма претовареност в добива на въглища и лигнит - към 2 милиона души.

Следва Германия, която може да получи 877 милиона евро (11,7 % от помощите). Румъния е трета (757 милиона евро), следвана от Чехия (581 милиона евро), България (458 милиона евро), Франция (402 милиона евро), Италия (364 милиона евро), Испания (307 милиона евро) и Нидерландия (220 милиона евро).

В листата на Брюксел нито една страна няма да бъде изключена. В него е планувана минимална помощ от 6 евро на човек от популацията.

Неправителствените организации показаха страдание, че помощите не са обвързани с проекти за отвод от изкопаемите сили. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР