Европейската комисия трябва да гарантира, че паритеза справяне с кризата

...
Европейската комисия трябва да гарантира, че паритеза справяне с кризата
Коментари Харесай

Евродепутати: ЕК да спира пари за справяне с кризата при съмнения за измами

Европейската комисия би трябвало да подсигурява, че паритеза справяне с рецесията ще доближат до нуждаещите се. Това прикани в четвъртък Антикорупционната група в Европарламента, в която взе участие и българският евродепутат Радан Кънев. Групата е възприела неговия апел, че финансовият запас би трябвало да е наличен директно за бизнеса и локалните управляващи, като не се позволява финансиране на компании с неразбираема благосъстоятелност или офшорки.

В своята позиция евродепутатите припомнят, че държавите-членки и Европейски Съюз са мобилизиралибезпрецедентни запаси за битка с COVID-19 и икономическата рецесия.Тяхната обща стойност е 3.4 трилиона евро. Антикорупционната интергрупа в Европарманта приветства взетите до момента ограничения, само че твърди, че ще бъдат нужни още старания.

“Тези пари ще бъдат от решаващо значение за възобновяване на стопанските системи на Европейски Съюз и за обществени системи на държавите-членки. Те би трябвало да доближат до най-нуждаещите допустимо най-бързо и с минимум бюрократични спънки “, споделят евродепутатите.

Тя припомнят, че изплащането на такива големи суми за толкоз малко време отваря порти за злоупотреби и измами. “Ако незабавните средства не се озоват там, където са най-необходими, доверието на жителите в общия европейски план ще бъде съществено подкопано “, припомнят евродепутатите и добавя, че злоупотребите ще доведат до задълбочаване на рецесията.

“Парите не би трябвало да попадат в ръцете на измамници и крадци, не би трябвало да бъдат употребявани по способи, несъвместими с задачите на капиталовата самодейност в отговор на ковид. Следователно би трябвало да подсигуряваме, че всички средства от Европейски Съюз, предоставени на държави-членки, райони, локални управляващи и предприятия в подтекста на COVID-19 рецесията, се изразходват вярно и ефикасно. Всяка злоупотребата би трябвало да бъде строго глобена “, се споделя в апела на членовете на Екологичен потенциал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР