Европейската комисия смята, че САЩ може да отложат срокът за

...
Европейската комисия смята, че САЩ може да отложат срокът за
Коментари Харесай

САЩ може да отложат срокът за въвеждането на митата за внос на коли от ЕС, според Сесилия Малстрьом


Европейската комисия счита, че Съединени американски щати може да отсрочат срокът за въвеждането на мита за импорт на коли от Европейският съюз, само че все пак той е подготвен и за неизгодното развиване на събитията. Това декларира в изявление за Suddeutsche Zeitung еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом.

„ Подготвени сме за най-лошото “, споделя тя. „ Крайният период за решението по отношение на колите е 18 май, само че той може да се отсрочи. Има сигнали, че може да се отсрочи поради договарянията сред Съединени американски щати и Китай. Американците желаят да се концентрират върху тях “, отбелязва еврокомисарят.

Съединени американски щати вкараха на 1 юни 2018 година мита върху вноса на стомана и алуминий от Канада, Мексико и страните от Европейски Съюз в размер от 25 % и 10 % надлежно. Посочените страни след това вкараха ответни ограничения. Европейски Съюз от своя страна заведе иск в СТО и от 22 юни вкара 25 % мита върху редица артикули на американската металургична, машиностроителна и селскостопанска продукция на стойност от 2,8 милиарда $ годишно. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък сподели, че Съединени американски щати ще вкарат мита от 20 % върху вноса на коли от Европейски Съюз, в случай че съюзът не отстрани комерсиалните бариери във връзка с американските компании.
Впоследствие Европейска комисия разгласява прелиминарен лист на над 400 артикули внасяни от Съединени американски щати на обща стойност 20 милиарда $ годишно, които може да бъдат обложени с мита в отговор на даването на държавни дотации от Съединени американски щати на компанията Boeing. Списъкът бе публикуван от пресслужбата на Европейска комисия след постановлението от страна на СТО, че дотациите на Съединени американски щати в размер от 12 милиарда $ са нарушили правилото на честната конкуренция с европейския Airbus.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР