Европейската комисия смята, че причината за енергийната криза в ЕС

...
Европейската комисия смята, че причината за енергийната криза в ЕС
Коментари Харесай

Напук на енергийната криза ЕК няма да отстъпи от климатичната си политика

Европейската комисия счита, че повода за енергийната рецесия в Европейски Съюз са неподходящите пазарни условия и това няма връзка с провежданата от съюза климатична политика. 

Въпросът е обвързван с дейностите на пазара. Търсенето на енергийни запаси доближи своя най-много за последните 25 години, което провокира скок в цените. Така изясни аргументите за обстановката, в която изпадна Европа, заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс при идването си на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по въпросите на екологията.
 Енергиен специалист: Европа е застрашена от енергийна рецесия Енергиен специалист: Европа е застрашена от енергийна рецесия
Европа може да изпадне в енергийна рецесия поради дефицит на количества природен газ. За това предизвести в изявление за БНР енергийният ек...

Тимерманс се опита да минимизира ролята на основаната от Европейска комисия система за търговия с квотите на парниковите газове за възникването на рецесията.

„ Тази система повлия в незначителна степен – единствено с към една пета. Проблемът е в пазарните условия ”, уверен е той.

В същото време Тимерманс не загатна нищо за спокойното време през септември в зоната на вятърните паркове на Европейски Съюз в шелфа на Северно море, което е една от аргументите за рецесията. Това докара до спад в производството им 3-4 пъти и наложи необятното потребление на Топлоелектрическа централа за компенсиране на дефицита на сила.

Заместник-председателят на Европейска комисия изрично отхвърли догатката на публицистите, че енергийната рецесия ще принуди Европейски Съюз краткотрайно да отстъпи от своите климатични задания.
 Кузман Илиев: „ Зелената договорка “ ще докара до енергийна рецесия в България Кузман Илиев: „ Зелената договорка “ ще докара до енергийна рецесия в България
„ Зелената договорка “ ще докара до енергийна рецесия в България. Това съобщи икономическият и политически анализатор Кузман Илиев...

„ Това е изключено. Климатичните правила на Европейски Съюз са неизменими ”, съобщи той.

През последните 10 години Европейска комисия работи по основаването на свободен пазар в Европейски Съюз за газ и електричество с аргумента, че необятното нахлуване на зелена сила, която към този момент създава по-скъп ток, в последна сметка ще докара до по-ниски цени на силата в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР