Европейската комисия ще започне консултации с работодателите и профсъюзите за

...
Европейската комисия ще започне консултации с работодателите и профсъюзите за
Коментари Харесай

Няма да има единна минимална заплата за Евросъюза

Европейската комисия ще стартира съвещания с работодателите и профсъюзите за справедливото минимално възнаграждение на труда и нуждата от въвеждане на минимални заплати в страните, където такива няма. Със сигурност обаче няма да има единно минимално заплащане за всички членки на Общността. Това оповестиха от Брюксел във вторник, откакто Еврокомисията показа известие на своя ръководител Урсула фон дер Лайен по отношение на построяването на мощна обществена Европа за обективни промени.

С него се оферират дейности на ниво Европейски Съюз за идните месеци и се търси мнението на заинтригуваните страни на всички нива по отношение на по-нататъшните дейности в региона на заетостта и обществените права.

Освен какви да са справедливите минимални заплати за служащите в Европейски Съюз,през актуалната година ще се разиска със обществените и бизнес сътрудниците приемането на европейска тактика за тъждество сред половете и наложителни ограничения за бистрота при заплащането. Планира се актуализация на младежките стратегии, тактика за включването на хората с увреждания в трудовия пазар и използването на европейска презастрахователна скица за компенсации при безработица.

" Няма да има една-единствена минимална заплата, използвана за всички ", декларират от пресслужбата на Европейска комисия. " Всяко вероятно предложение ще отразява националните обичаи, без значение дали става въпрос за потреблението на групови съглашения или правни разпореждания. Някои страни към този момент разполагат с отлични системи. Комисията желае да подсигурява, че всички системи дават отговор на потребностите, имат задоволително покритие, включват задълбочени съвещания със обществените сътрудници и разполагат с подобаващ механизъм за актуализиране ", добавя се в известието от Брюксел.

" Европа претърпява извънредно значим преход. Във време на екологични и цифрови промени и застаряване на популацията Комисията желае да подсигурява, че хората не престават да бъдат в центъра на вниманието и че стопанската система работи в техен интерес ", разяснява Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател на Комисията по въпросите на
стопанската система в полза на хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР