Европейската комисия ще съди Унгария заради приетия от нея закон

...
Европейската комисия ще съди Унгария заради приетия от нея закон
Коментари Харесай

ЕК дава Унгария на съд заради анти-ЛГБТ закон

Европейската комисия ще съди Унгария поради признатия от нея закон против ЛГБТ общността, оповестява " Ройтерс ".

Законът, който влезе в действие от юни предходната година, провокира безпокойствие измежду ЛГБТ общността, защото не разрешава в учебните заведения да бъдат употребявани и популяризирани материали, считани за насърчаващи хомосексуалността и смяната на пола, видимо като мярка за попречване на насилието над деца.

Бяха неразрешени книгите или филмите, изобразяващи всевъзможни полови нрави, разнообразни от хетеросексуалността, да бъдат налични за младежи или деца.

Не са позволени и реклами, които изобразяват хомосексуалните или транссексуалните хора като естествена част от обществото.

Управляващото държавно управление на " Фидес " и Християндемократическата партия съобщи, че правата на ЛГБТ хората и други сходни обществени тематики са въпроси, които би трябвало да вземат решение националните държавни управления. Управляващите настояват, че законът има за цел да пази децата, а не е ориентиран съответно към ЛГБТ общността.

Още предходната година Европейска комисия заплаши да предприеме правосъдни дейности против Унгария поради признатото законодателство.

Гледните точки на Брюксел и Будапеща постоянно се сблъскват по голям брой въпроси, свързани основно с главните права и демократичните полезности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР