Европейската комисия ще разгледа на 13 ноември докладите за напредъка

...
Европейската комисия ще разгледа на 13 ноември докладите за напредъка
Коментари Харесай

ЕК ще разгледа на 13 ноември докладите за напредъка на България и Румъния

Европейската комисия ще прегледа на 13 ноември отчетите за напредъка на България и Румъния по механизма за съдействие и инспекция. Това заяви на конференция представител на комисията.

Той съобщи, че Европейска комисия приканва Румъния да вземе поради рекомендациите на Венецианската комисия. Преди дни комисията към Съвета на Европа предложи управляващите в Букурещ да потърсят необятно публично единодушие по подготвяните промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. Според Венецианската комисия предвижданите промени доста отслабват успеваемостта на правосъдната система в битката против корупцията и проведената престъпност.

Говорителят напомни, че наскоро зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс предизвести за готовността отчетът за Румъния да съдържа оценки на двата законопроекта. Ще бъдем далтонисти в оценките си, уточни през днешния ден представителят във връзка идното румънско председателство на Съвета на Европейски Съюз от началото на идната година и плануваната за Сибиу среща на европейските държавни и държавни ръководители през май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР