Европейската комисия ще провери дали унгарският антимигрантски закон, добил известност

...
Европейската комисия ще провери дали унгарският антимигрантски закон, добил известност
Коментари Харесай

Еврокомисията ще проверява унгарския закон Стоп Сорос

Европейската комисия ще ревизира дали унгарският антимигрантски закон, добил популярност като "Стоп Сорос ", дава отговор на разпоредбите на Европейския съюз. Еврокомисията не скри безпокойството си от ограниченията, които бяха въведени в Унгария от партията на премиера Виктор Орбан. Резултатите от инспекцията на Европейска комисия може да са учредения за наказателна процедура против Унгария.

Орбан прокара през Народното събрание конституционни промени, посредством които се криминализира съдействието за незаконни мигранти и се лимитират дейностите на неправителствени организации.

В унгарската конституция ще бъде записано, че "чуждо население " не може да се открива в Унгария.

Законът ще даде на вътрешния министър власт да не разрешава неправителствени организации, подкрепящи миграцията и считани за риск за националната сигурност. Коя организация е рискова и коя - не, ще взема решение съдът.

Ще бъде неразрешено оказването на помощ за претенденти за леговище - в това число подпомагане за попълване на формуляри, разпространение на информация за процедурата, а на доктрина даже даването на храна.

Хора, оказващи помощ на мигранти или на групи, които реализират сходна активност, ще са застрашени от затвор.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се трансформира във водещата фигура на антимигрантската политика в Европа след 2015-2016 година, когато в Европа влязоха повече от един милион мигранти. Оттогава Унгария ускори граничния надзор и одобри редица закони против мигрантите и организациите, които им оказват помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР