Европейската комисия ще проследи твърденията за упражняван политически натиск върху

...
Европейската комисия ще проследи твърденията за упражняван политически натиск върху
Коментари Харесай

ЕК ще следи твърдения за политически натиск върху български върховен съдия

Европейската комисия ще наблюдава изказванията за упражняван политически напън върху неназован арбитър от българския Върховен касационен съд. Това заяви еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова в отговор на журналистически въпрос.
Еврокомисарят бе запитана дали е наясно с тирада, която въпросният висш арбитър е произнесъл и в нея той е сподели, че е подложен на политическа офанзива, а а фамилията му – на тормоз, тъй като не извършва политически поръчки. Питането беше отправено в подтекста за проблемите с независимостта на правосъдната власт в Полша и в Румъния.
" Това е нещо ново, нямам публична позиция по въпроса. Случаят ще бъде проследен от Европейската комисия от близко ", сподели Йоурова, представена от БНР.
В края на месец май ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов произнесе тирада, в която описа за реакцията на ръководещите против него поради абсурда " ЦУМ-гейт ".
" Поведението по отношение на мен на всички виновни фактори в страната в проблема " ЦУМ-гейт ", съпроводено с Пеевската агитация, бе доста ясно обръщение към цялата магистратска общественост: горко на всеки, който посмее да се опълчи и наруши омертата за недосегаемостта на основния прокурор ", разгласи Панов, до момента в който приемаше премия на името на починалия правист и държавник Кристиан Таков.
Съпругата на Лозан Панов Бети Панова на собствен ред написа обществено писмо до Делян Пеевски поради тормоз на неговите медии против нея. В края на предходната година Панови бяха подложени и на данъчна инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР