Европейската комисия ще предяви иск в Съда на Европейския съюз

...
Европейската комисия ще предяви иск в Съда на Европейския съюз
Коментари Харесай

Еврокомисията ще съди Унгария, Чехия и Полша заради мигрантите

Европейската комисия ще предяви иск в Съда на Европейския съюз против Чехия, Унгария и Полша, тъй като не са изпълнили отговорностите си по отношение на разселването на мигранти, оповестиха от пресслужбата на институцията.

На 15 юни 2017 година Брюксел стартира наказателни процедури против Чехия, Унгария и Полша. Отговорите, предоставени от трите страни членки обаче не са били приемливи и еврокомисията реши да премине към идната фаза в наказателната процедура, като изпрати стимулирани мнения на 26 юли 2017 година

Въпреки че през септември Съдът на Европейски Съюз удостовери законността на схемата за релокация, Чехия, Унгария и Полша продължиха да бъдат в нарушаване на отговорностите си.

Отговорите им още веднъж бяха незадоволителни и трите страни не дадоха никакъв знак, че ще дадат своя принос към използването на решението за релокация. Затова Еврокомисията реши да премине към идната фаза в Съда на Европейски Съюз.

В рамките на схемата за релокация всяка страна членка се задължава да релокира нуждаещи се от интернационална протекция хора от Италия и Гърция. Унгария не е подхванала никакви дейности от самото започване на схемата. Полша не е приела никого от декември 2015 година, а Чехия – от август 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР