Европейската комисия ще представи в следващите дни предложение за нова

...
Европейската комисия ще представи в следващите дни предложение за нова
Коментари Харесай

ЕК подготвя нова схема за временна заетост

Европейската комисия ще показа в идващите дни предложение за нова скица за краткотрайна претовареност, до момента в който продължава епидемията от Ковид-19. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя уточни, че първи от новата опция ще се възползват Италия и Испания, наранени до момента най-тежко от епидемията в Европейски Съюз. По нейните думи схемата планува страните да покриват краткотрайно приходите на чиновниците, чиито компании краткотрайно страдат от нарушаване на активността по външни аргументи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия предлага, до момента в който трае епидемията, служащите да не бъдат съкращавани, а да остават на щат и да употребяват времето да вземем за пример за придобиване на спомагателни трудови умения. Схемата ще бъде обезпечена от всички страни от Европейски Съюз и е ориентирана към най-засегнатите страни, посочи Фон дер Лайен.

Тя уточни, че с обезпечаването на доходи за работещите се дава подтик на стопанската система. Фон дер Лайен дефинира днешната зараза като най-голямата човешка покруса от края на Втората международна война. /БТА

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР