Европейската комисия ще представи утре предложението си за фонда за

...
Европейската комисия ще представи утре предложението си за фонда за
Коментари Харесай

ЕК ще представи утре предложението си за фонда за възстановяване от пандемията

Европейската комисия ще показа на следващия ден предлагането си за фонда за възобновяване от последствията от пандемията, заяви представител на институцията, представен от Българска телеграфна агенция във вторник.

Той посочи в отговор на въпроси на конференция, че към момента не е решено дали ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще показа изцяло ново предложение за бюджета на Европейски Съюз до 2027 година, или ще внесе обяснения само за посочения фонд. Предвижда се фондът да бъде част от общия бюджет, само че към този момент не са доказани сумите, които ще бъдат разполагаем на страните от Европейски Съюз, нито какво ще бъде съотношението сред заеми и безплатни средства.

Говорителят уточни, че Фон дер Лайен до момента не е взела никакво отношение във връзка известията, че скандално известният началник на представителството на Европейска комисия във Виена Мартин Зелмайер през вчерашния ден несъгласувано е показал пред локални медии параметрите на бъдещия фонд. По думите на представителя само данните, които Фон дер Лайен следва да заяви на следващия ден пред медиите и евродепутатите, ще бъдат публични.

Европейска комисия заяви през днешния ден, че сумата на даренията за международния фонд за търсене на лекарство и ваксина против Covid-19 към този момент доближава 9,6 милиарда евро - с над два милиарда евро повече от първичните упования. Към общите старания в последните дни са се включили Мароко, Нова Зеландия и Европейската капиталова банка, разясни представителят.

Той заяви, че от през вчерашния ден 10 на 100 от чиновниците на Европейска комисия са почнали да се връщат на работа в офисите на институцията, откакто Белгия облекчи рестриктивните мерки против разпространяването на болестта. Всеки четвърти чиновник желае да се върне на работа, само че към този момент ще бъдем внимателни, добави представителят. По неговите думи върналите се в офисите се дефинират на доброволна основа, а всички останали не престават да работят от домовете си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР