Европейската комисия ще представи допълнителни мерки следващата седмица, за да

...
Европейската комисия ще представи допълнителни мерки следващата седмица, за да
Коментари Харесай

ЕК с още мерки за ограничаване на енергийните цени

Европейската комисия ще показа спомагателни ограничения идната седмица, с цел да се опита да ограничи високите енергийни цени. Това сподели еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон, представен от Ройтерс.

" Следващата седмица Комисията ще предложи различен пакет от оферти ", сподели Симсон при идването си на срещата на енергийните министри на Европейския съюз в Прага, заяви Българска телеграфна агенция.

Също по този начин преди началото на днешната среща, шведският енергиен министър Хашаяр Фарманбар прикани за намиране на метод да се разделят цените на газа, от тези на електрическата енергия.

" Това може да стане посредством разнообразни оферти, (...) само че едно е значимо: това, което вършим в този момент, пазарната интервенция би трябвало да е за малко ", сподели Фарманбар, добавяйки, че обсъжданите ограничения " не би трябвало да бъдат спънка за производството на сила от възобновими източници и изкопаеми горива ".

В същото време норвежкият министър на енергетиката, Терие Ослан, също поканен на срещата, изрази скептицизма си по отношение на въвеждане на ценово ограничаване за импортирания в Европейски Съюз газ.

" Норвежкото държавно управление не предлага таван на цената на газа " сподели той при идването си в чешката столица, като добави, че " решението е да се построи комерсиална рамка ".

Преди срещата и различен енергиен министър от Европейски Съюз - нидерландецът Роб Йеттен, се разгласи за по-обвързващи енергийни цели за страните членки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР