Европейската комисия ще предостави на Турция 1 млрд. евро за

...
Европейската комисия ще предостави на Турция 1 млрд. евро за
Коментари Харесай

Турция получава 1 млрд. евро от ЕС за възстановяване след земетресенията

Европейската комисия ще даде на Турция 1 милиарда евро за подкрепяне на " възобновяване след земетресенията ", които лишиха живота на десетки хиляди души през февруари.

Новината беше обявена от ръководителя на изпълнителния орган Урсула фон дер Лайен в понеделник.

" Никой не може да запълни празнотата, оставена от тези, които изгубиха живота си, само че дружно можем да реконструираме и изградим ", сподели тя, представена от " Politico ", малко преди донорската конференция в Брюксел.

Тя прикани разрушените от земетресенията " домове, учебни заведения и лечебни заведения " да бъдат възобновени " при съблюдаване на най-високите стандарти за сеизмична сигурност ".

В понеделник турският президент Реджеп Таип Ердоган съобщи, че цената на вредите от земетресенията се прави оценка на близо 97 милиарда евро.

Повече от 50 хиляди души починаха в Турция и Сирия след поредност от мощни трусове, които удариха Югоизточна Турция през февруари. Земетресенията унищожиха десетки хиляди здания, повдигайки въпроси по отношение на строителните стандарти в сеизмичния район.

Европейска комисия ще отпусне и филантропична помощ за другата наранена страна - Сирия. Пакетът е в размер от 108 млн. евро.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР