Европейската Комисия ще отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 г.

...
Европейската Комисия ще отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 г.
Коментари Харесай

Европейската комисия ще отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 г.

Европейската Комисия ще отхвърли проектобюджета на Италия за 2019 година и ще изиска основаването на нов план, твърди източник в Брюксел. Това ще се случи за първи път в историята на Европейски Съюз.
Еврокомисарят по стопанската система Пиер Московиси ще изиска от италианското популистко държавно управление във вторник да " ревизира бюджета ", който надвишава лимитите на Европейски Съюз, оповестява източник, искащ да резервира анонимност.
Вчера италианската коалиция изпрати писмо с обещания до Брюксел и съобщи, че страната ще се придържа към своя проектобюджет с високи разноски, само че ще се старае да избегне прекосяването на кредитния и дефицитния си предели.
" 2.4% (дефицит за Брутният вътрешен продукт за 2019 г.) е таванът, който ние тържествено обещаваме да съблюдаваме ", съобщи Конте.
Малко по-късно отговаряйки на журналистически въпрос италианският министър председател акцентира, че страната му няма да напусне Европейски Съюз или да се откаже от еврото без значение че възгледите му за италианския бюджет внезапно се разминават с тези на Европейски Съюз.
" Четете по устните ми: за Италия няма късмет за Италекзит, или за излизане от Европа, или еврозоната ", сподели Конте пред публицисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР