Европейската комисия ще иска от българските власти ясни отговори относно

...
Европейската комисия ще иска от българските власти ясни отговори относно
Коментари Харесай

ЕК иска ясни отговори от ”Борисов 3” за главния прокурор и медиите

Европейската комисия ще желае от българските управляващи ясни отговори по отношение на собствеността на медиите в страната. Това съобщи еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс.
На 10 декември Рейндерс ще организира виртуален спор с българския парламент, като тематиката ще е рекомендациите в отчета за България по новия водоравен механизъм за върховенството на закона. По този мотив еврокомисарят съобщи, че ще държи да разбере по какъв начин в проекта за деяние на държавното управление са задействани промените, за които има отправени рекомендации:

„ Едно е да имаш проект за деяние, напълно друго - да видиш, че промените са действително задействани. За да дам съответен образец - за функционалността на основния прокурор имаме забележки в много страни членки. Ясно е, че в България желаем да забележим, че са завършени наредбите за неговата отчетност “, акцентира той пред БНР.

Рейндерс сподели още, че въпросът със собствеността и свободата на медиите в България, е тъкмо толкоз значим, колкото и рекомендациите в правораздаването, и че ще упорства за ясни отговори от българските управляващи в тази тенденция.

„ Ние бихме желали в отговорите, които ще ни бъдат дадени, да има толкоз внимание от страна на българските управляващи за напредъка за по-голяма бистрота на собствеността на медиите, колкото е отдадено и в проекта за деяние в региона на правораздаването “, добави той

Комисар Рейндерс посочи, че ще бъде извършен диалог и за битката с корупцията и за митингите в България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР