Европейската комисия се закани да вземе мерки срещу Полша, пише

...
Европейската комисия се закани да вземе мерки срещу Полша, пише
Коментари Харесай

ЕК предупреди полското правителство да не притиска съдиите в Полша

Европейската комисия се закани да вземе ограничения против Полша, написа БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Заместник-председателят на Комисията Франс Тимерманс сподели, че няма да бъде разрешено на държавното управление на Полша да оказва напън върху съдии в страната. Тимерманс, който е виновен за наблюдението дали страните от Европейски Съюз съблюдават върховенството на закона, реагира на вест от Полша, че държавното управление е желало пояснения от съдии, които се съветвали със Съда на Европейския съюз в Люксембург дали измененията в законодателството на Полша, които желаят политиците, не опонират на разпоредбите на Европейски Съюз.
" Всеки полски арбитър и е и европейски арбитър. Никой няма право да му пречи да направи такава консултация ", сподели Тимерманс на среща на министри в Брюксел.
" Ако съдии са подложени на дисциплинарни ограничения, тъй като са питали в Люксембург, Европейска комисия ще се намеси ", споделя още Франс Тимерманс.
В момента против Полша тече процедура, стартирана от Европейската комисия, за неспазване на върховенството на правото. Резултатът от нея може да бъде лишаване на правото на глас на Полша в Европейския съюз.
Подобна процедура не е водена против нито една страна от Европейски Съюз.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР