Европейската комисия се превърна в политически актьор сама по себе

...
Европейската комисия се превърна в политически актьор сама по себе
Коментари Харесай

Унгарският министър по въпросите на ЕС: Бъдещата архитектура на сигурността в Европа е невъзможна без активния ангажимент на Русия

Европейската комисия се трансформира в политически артист сама по себе си
Бъдещата архитектура на сигурността в Европа е невъзможна без дейния ангажимент на Русия по въпроса. Бъдещата архитектура на сигурността на Европа може да бъде основана, единствено в случай че Русия взе участие в нея, а не посредством нейното изключване. Това сподели в изявление за Ilta-Sanomat унгарският министър по въпросите на Европейски Съюз Янош Бока.

„ Не знам по кое време можем да мислим за такива полемики или кой би взел участие в тези полемики. Надявам се, че Европейският съюз може да работи като решителен фактор в тези полемики и че Русия ще взе участие в тези полемики за сигурността, когато му пристигна времето ”, добави още Бока.

„ Най-голямото ни безпокойствие е, че всекидневно се водят дейни военни дейности сред двете страни във войната в Украйна. Войници и цивилни умират всеки ден. Основен приоритет за унгарското държавно управление е да откри преустановяване на огъня допустимо най-скоро. Само това би разрешило полемиките да намерят трайно решение на този спор. Разбира се, не мога да кажа, че имам всички отговори. Не знам по какъв начин ще се реализира дълготраен мир сред страните. Но знам, че военните дейности не водят до мир ”, сподели Бока.

„ Европейската комисия се трансформира в политически артист сама по себе си. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назова своята комисия геополитическа комисия. Това значи, че Комисията е институция в границите на Европейския съюз със личен политически дневен ред. Тази политическа стратегия от време на време не е същата като тази на държавите-членки. Имам фундаментално друго схващане за това по какъв начин би трябвало да действа Комисията като институция и къде би трябвало да се вземат тези стратегически политически решения за Европейския съюз. Европейският съвет би трябвало да бъде конгрес, където се вземат политически решения ”, съобщи Бока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР