Европейската комисия се обърна към съда на ЕС във връзка

...
Европейската комисия се обърна към съда на ЕС във връзка
Коментари Харесай

ЕС даде на съда на ЕС Германия и Унгария за неправилно изпълнение на третия енергиен пакет


Европейската комисия се обърна към съда на Европейски Съюз по отношение на непълното осъществяване от страна на Германия и Унгария на третия енергиен пакет, излиза наяве от известие на Европейска комисия в четвъртък.

„ Европейската комисия се обръща към съда на Европейски Съюз във връзка с Германия за вярно използване на директивите по електроенергетика и природен газ. Двата документа са част от третия енергиен пакет и съдържат основни положения за вярното действие на енергийните пазари “, се споделя в известието.
Според Европейска комисия, „ Германия не е осигурила цялостно съблюдаване на нормите, касаещи пълномощията и независимостта на националния регулаторен орган “, излиза наяве от известието.
„ В частност регулатора няма цялостна независимост на деяние при определяне на мрежовите цени и други условия за достъп до мрежите и балансирането на услугите “, означават от Европейска комисия. Освен това Германия неточно е „ инкорпорирала в националното законодателство редица условия, касаещи модела на делене на самостоятелния оператор (ITO)”.

По отношение на Унгария, Европейска комисия отбелязва, че „ унгарското законодателство изключва избрани типове разноски от изчисляването на цените за електрическа енергия и газ за мрежите в нарушаване на правилото за възобновяване на разноските по дадени цени “.

„ Освен това комисията откри, че Унгария е приела ремонти в енергийното си законодателство, които слагат под опасност правото на операторите на пазара за цялостен правосъден обзор на решенията на националния регулатор във връзка с мрежовите цени “, се споделя още в известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР