Европейската комисия се обърна към Европейския съд и заведе дело

...
Европейската комисия се обърна към Европейския съд и заведе дело
Коментари Харесай

Ирландия на съд - не е събрала и едно евро от глобата от 13 млрд. евро на Apple

Европейската комисия се обърна към Европейския съд и заведе дело против Ирландия поради Apple. Причината – Дъблин не е съумял да възвърне общо 13 милиарда евро, които американският софтуерен колос дължи поради нелегално дадени данъчни привилегии.
По думите на комисаря по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестегер Ирландия не е направила нищо, откакто преди над една година Европейска комисия откри нарушаването. Всъщност Дъблин даже не е съумял да събере отчасти парите. Именно по тази причина Брюксел реши да отнесе въпроса до Европейския съд.
Крайният период, в който Ирландия трябваше да възвърне противозаконната държавна помощ от 13 милиарда евро, беше 3 януари, 2017 година т.е. четири месеца след формалното съобщение от страна на Европейска комисия. За похлупак Ирландия още не е сметнала и лихвите по главницата от 13 милиарда евро, само че „ има напредък във връзка с пресмятането на точния размер на наказателната рента и се чака процесът на изчисление да приключи през март 2018 година.
Всъщност Ирландия подаде тъжба в Европейския съд поради решението на Европейска комисия по проблема с Apple. То беше взето в края на август предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР