Европейската комисия се бори с дезинформацията срещу ваксините, имаме съдействието

...
Европейската комисия се бори с дезинформацията срещу ваксините, имаме съдействието
Коментари Харесай

Юнкер: ЕК се бори с дезинформацията срещу ваксините

Европейската комисия се бори с дезинформацията против имунизациите, имаме съдействието на онлайн платформите. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер на международна среща, отдадена на изгодите от имунизацията.

По неговите думи напъните против популяризираните онлайн подозрения за нуждата от имунизациите се вписват в общите дейности на комисията за противопоставяне на дезинформацията. Юнкер означи, че в последните години неколкократно са се нараснали случаите на разпространяване на заразни заболявания. Според него това се дължи на "глупаво съмнение ", само че и на растящите цени на имунизациите.

В някои краища на света хората нямат достъп до ваксини, а в Европа хора се отхвърлят от имунизиране и основават опасност за себе си и за близките. Неприемливо е всяка година деца да умират по света поради липса на достъп до опазване на здравето, да страдат от заболявания, които от дълго време трябваше да сме изкоренили. Все още не сме съумели да предотвратим разпространяването на лечими болести, добави ръководителят на Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР