Европейската комисия създава нова агенция за киберсигурност, която да помага

...
Европейската комисия създава нова агенция за киберсигурност, която да помага
Коментари Харесай

Европейската комисия създава нова агенция за киберсигурност

Европейската комисия основава нова организация за киберсигурност, която да оказва помощ на страните членки при оправянето с кибертаки. Това оповести през днешния ден българския комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел.

Заедно с комисарите Андрус Ансип и Джулиън Кинг, Габриел оповести ограничения за повишение на киберсигурността в Европейски Съюз. Една от тях е и основаването на обединен европейски документ, който да подсигурява, че продуктите и услугите в света на цифровите технологии са безвредни за прилагане.

Комисията приготвя и нови правила за свободно придвижване на нелични данни в Европейски Съюз.
Мария Габриел - комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество: " В сферата на киберсигурността ние ще сме по-силни, в случай че действаме дружно. Именно по тази причина сътворяваме Европейска организация за киберсигурност, която е по-силна, с нов мандат, 50 % повече личен състав и нови задачи. В тази организация страните членки ще могат да рапортуват за произшествия, тя ще работи с други организации на равнище Европейски съюз като Центъра за разузнаване и киберпрестъпност. Така че тя ще бъде в центъра на нашата тактика за киберсигурност ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР