Европейската комисия съобщи за рекорден ръст на търговията с втечнен

...
Европейската комисия съобщи за рекорден ръст на търговията с втечнен
Коментари Харесай

ЕК съобщи за рекорден ръст на търговията с LNG между САЩ и ЕС през март - 272 %


Европейската комисия заяви за рекорден растеж на търговията с полутечен природен газ (LNG) сред Съединени американски щати и Европейски Съюз през месец март тази година. За последните години общият импорт в Европейски Съюз на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е нараснал няколко пъти.

„ Вносът на LNG от Съединени американски щати за Европейски Съюз непрекъснато пораства и от момента на първия товар през април 2016 година се следи внезапен растеж след срещата на президента (на Съединени американски щати Доналд Тръмп) и ръководителя на Европейска комисия Юнкер през юли 2018 година Оттогава до момента общият импорт в Европейски Съюз на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е нараснал 272 %, а през март 2019 година е записано най-високото равнище на търговия с LNG сред Европейски Съюз и Съединени американски щати за над 1,4 милиарда куб м “, се споделя в известието.

Европейска комисия припомня също по този начин, че през предходната седмица е било подписано грантово съглашение сред полското държавно управление и компанията Polskie LNG за разширение на терминала за полутечен природен газ на крайбрежието на Балтийско море. Европейски Съюз е вложила съвсем 128 млн. евро от Европейския фонд за районно развиване в разширението на този терминал, като допълнение към 224 млн. евро, към този момент вложени в предходния интервал на финансиране.

Колкото за съветският газ за съпоставяне, в т. ч. на LNG, както излиза наяве също се записва нарастване. По данни на съветската федерална митническа работа експортът на природен газ от Русия през 2018 година е бил от порядъка на 220,6 милиарда куб м за 49,1 милиарда $ и 38,7 млн. куб м LNG за 5,286 милиарда $. През 2018 година „ Газпром “ е доставил за чужбина рекордните 201,8 милиарда куб м газ, което е с 3,8 % повече от 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР