Европейската комисия съобщи във вторник, че е одобрила план на

...
Европейската комисия съобщи във вторник, че е одобрила план на
Коментари Харесай

ЕК одобри германски зелен план за отопление на стойност от близо 3 млрд. евро


Европейската комисия заяви във вторник, че е одобрила проект на немското държавно управление за 3 милиарда евро за поддръжка на стратегии за централно отопление, основани на възобновима сила и отпадъчна топлота, която, съгласно Европейска комисия, ще помогне на Германия и Европейски Съюз да реализират задачите си във връзка с климатичните промени.

Схемата на стойност 2,98 милиарда евро ще насърчи зелената сила посредством предложение на държавни безплатни средства до 2028 година за нови мрежи за централно отопление, работещи с най-малко 75% възобновима сила и отпадна топлота, или за планове, декарбонизиращи съществуващи мрежи.

Комисията сподели, че схемата е в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, които изискват държавната помощ да бъде " нужна и подобаваща ", защото без нея новите централни отоплителни уреди евентуално биха били основани на замърсяващи изкопаеми горива или такива вложения не би трябвало да се осъществят заради високите им капиталови потребности и ниски доходи.

" С тази мярка Германия ще може да усили каузи на възобновимата сила и отпадъчната топлота в отоплителния бранш, като по този метод доста понижи своите излъчвания “, уточни еврокомисарят по политиката за конкуренция Маргрете Вестагер.

Очаква се немската скица да подкрепи инсталирането на 681 мегавата (MW) възобновими топлинни мощности годишно и ще покрие до 40% от допустимите капиталови разноски на плановете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР