Европейската комисия съобщи днес, че изпраща до България писма по

...
Европейската комисия съобщи днес, че изпраща до България писма по
Коментари Харесай

ЕК изпраща до България писма по четири наказателни процедури

Европейската комисия заяви през днешния ден, че изпраща до България писма по четири наказателни процедури. Комисията отбелязва, че чака от нашата страна отговор до два месеца, като в противоположен случай процедурите ще продължат.

Търговия с излъчвания



България, както и Белгия, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Унгария, Малта, Нидерландия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Финландия и Швеция не са съобщили за цялостното въвеждане в националното законодателство на измененията в европейските правила за търговията с излъчвания . Крайният период е изминал на 31 декември 2023 година, отбелязва комисията. Промените в разпоредбите на Европейски Съюз за системата за търговия с излъчвания, използвани и при въздухоплаването, влязоха в действие през май предходната година. Измененията засягат също транспортите по море и ползват ценообразуване на въглеродните излъчвания в нови стопански области с определяне на обособена нова система за търговия с излъчвания за здания, пътни транспорти и горива. Новите правила основават фонд със средствата от търговията с излъчвания, с който се обезпечава обективен енергиен преход, се показва в известието.

Законна икономическа миграция



Европейските правила за така наречен Синята карта дефинират изискванията за влизане и престояване на висококвалифицирани чужденци, които идват да живеят и работят в Европейски Съюз. Тези правила включват по-гъвкави условия за банкет, разширени права и опция за по-лесно напредване и работа сред страните от Европейски Съюз.

България, Белгия, Естония, Испания, Франция, Хърватия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Полша, Румъния, Словения, Словакия, Финландия и Швеция не са съобщили на Европейска комисия за въведените национални ограничения за използване на разпоредбите на Европейски Съюз до крайния период - 18 ноември предходната година.



Автомобилни застраховки

Новите европейски правала за автомобилното обезпечаване целят възстановяване на отбраната на жертвите на пътни катастрофи в Европейски Съюз. Улесняват се инспекциите за наложителната застраховка и се основават благоприятни условия за обезщетение на жертвите при несъстоятелност на виновния осигурител.



Държавите от Европейски Съюз трябваше да вкарат съответните законодателни промени до 23 декември 2023 година, само че България, Белгия, Чехия, Германия, Естония, Гърция, Испания, Люксембург, Латвия, Унгария, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Финландия не са съобщили за предприемането на нужните дейности.

Потребителски заеми



Правилата на Европейски Съюз за кредитополучателите и изкупвачите на заеми плануват опция за търговия с необслужвани заеми през граница и спомагателна отбраната на потребителите. Според измененията прехвърлянето на правата на кредитора не трансформира в началото договорното обвързване сред страните и по този начин потребителите могат да предявят искане за отбрана от първичния заемодател.

Въвеждат се благоприятни условия за рефинансиране на получения заем, отсрочване на заплащането на вноските по дълга, смяна на лихвения % или отчасти опрощаване, както и условия за повишение на прозрачността в връзките с кредитора. Държавите в Европейски Съюз трябваше да вкарат измененията в националното законодателство до 29 декември предходната година.

България, Белгия, Чехия, Естония, Испания, Франция, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Унгария, Малта, Нидерландия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Финландия не са съобщили на комисията, че са изпълнили напълно това условие , се прецизира в известието.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР