Европейската комисия съобщи днес, че Италия ще получи допълнителна подкрепа

...
Европейската комисия съобщи днес, че Италия ще получи допълнителна подкрепа
Коментари Харесай

ЕК с нова помощ за Италия, изрази тревога за ситуацията в Испания

Европейската комисия заяви през днешния ден, че Италия ще получи спомагателна поддръжка в битката с епидемията от COVID-19 . Предвижда се здравни служащи от Румъния и Норвегия да дойдат в Бергамо и Милано, с цел да оказват помощ на своите италиански сътрудници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австрия ще изпрати на Италия три тона дезинфектант . Помощта от трите страни от Европейски Съюз е била съгласувана по европейския механизъм за гражданска отбрана, посочи еврокомисарят по отговора при рецесии Янез Ленарчич . Той съобщи, че Италия към този момент получава съпричастие от Европейски Съюз и оправда забавянето с това, че по-рано са липсвали повече благоприятни условия.



В началото отговорът на италианската молба за помощ не бе съответен, само че това се промени, Италия не е сама и Европейски Съюз е съпричастен , добави Ленарчич. Той означи, че в края на февруари и началото на март пазарът на защитни средства е бил в безпорядък и това е попречило Италия да получи повече помощ.

По неговите думи на всички места по света се следят компликации за доставяне с защитни средства. Еврокомисарят добави, че заболяването се е популяризирала ненадейно бързо и това е довело до невиждано търсене на средства за отбрана. Ленарчич уточни, че по този начин е станало невероятно да се вършат нормалните поръчки за доставка.

Еврокомисарят изрази опасения от данните от Испания, където броят на жертвите бързо пораства . Той заяви, че скоро се чака Тайван да изпрати подаяние от защитни средства за испанското опазване на здравето. Ленарчич уточни, че с изключение на поддръжката, обезпечена посредством Европейски Съюз, европейските страни си оказват помощ и на двустранна основа .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР