Европейската комисия съобщи, че възнамерява да предостави на Алианса за

...
Европейската комисия съобщи, че възнамерява да предостави на Алианса за
Коментари Харесай

ЕК може да предостави 300 млн. евро за ваксиниране на деца

Европейската комисия заяви, че има намерение да даде на Алианса за ваксини (Gavi) 300 милиона евро до 2025 година за ваксиниране на 300 милиона деца по света и за ваксини против заразни болести.

Комисията отбелязва, че с финансирането се цели да се спасят до осем милиона човешки живота, да бъдат привлечени 3,6 милиарда щатски $ за ваксини, да се доставят над 3,2 милиарда дози с животоспасяващи ваксини за 55 страни. Уточнява се, че тези средства ще бъдат обезпечени, в случай че предлагането на Европейска комисия за европейския бюджет до 2027 година бъде признато без огромни промени.

Проучване разкри какъв брой германци биха се ваксинирали против COVID-19

Алиансът за ваксини е международна организация с нестопанска цел. Организацията цели да притегли финанси и специалисти с сливане на напъните на държавни управления и производители на ваксини, организации на Организация на обединените нации, институции в региона на публичното здраве и научните проучвания. Целта е да бъде усъвършенстван достъпът до нови и незадоволително употребявани ваксини в бедните страни по света, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР