Европейската комисия съобщи, че ще подпомогне допълнително властите на национално

...
Европейската комисия съобщи, че ще подпомогне допълнително властите на национално
Коментари Харесай

Брюксел осигурява допълнителна помощ zа България

Европейската комисия заяви, че ще подкрепи в допълнение управляващите на национално и районно ниво в България, Гърция, Полша, Испания и Хърватия за по-добро ръководство на средствата от Европейски Съюз. В България ще бъде подкрепено осъществяването на програмата " Региони в напредък ".

За да се усъвършенства ръководството на финансираните от Европейски Съюз стратегии в интервала след 2020 година, специалисти от Комисията и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) ще дават съобразена с съответните потребности поддръжка. Те ще се съсредоточат върху построяването на подобаваща организационна конструкция и развиването на нужните умения на личния състав, се показва в известие от Еврокомисията.

Първата фаза на пилотното деяние — от лятото на 2018 година до края на март 2019 година — ще бъде отдадена на правенето на пътна карта за създаване на административен потенциал. С помощта на специалистите способените органи ще възнамеряват усъвършенствания в няколко области (организационна конструкция и прозрачност; човешки ресурси; вътрешни процедури, принадлежности и системи в региона на осведомителните и информационни технологии; положително ръководство, в това число взаимоотношение с външни заинтригувани страни).

900 000 евро от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) са заделени за първата фаза на пилотното деяние. Бюджетът за втората фаза ще бъде избран на по-късен стадий.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР