Европейската комисия съобщи, че по линия на Европейския фонд за

...
Европейската комисия съобщи, че по линия на Европейския фонд за
Коментари Харесай

ЕС одобри отпускането на средства за изследователски проекти в отбраната


Европейската комисия заяви, че по линия на Европейския фонд за защита са утвърдени няколко нови плана за научни проучвания.

Проектът " Океан 2020 " е обвързван с наблюдението на морските пространства и включва потреблението на ръководени от разстояние самолети и подводници. Проектът ще бъде ръководен от 42 организации от 15 страни от Европейски Съюз и ще бъде финансиран безплатно с близо 35 милиона евро.

Други три плана, свързани с възстановяване на оборудването на бойците, са получили поддръжка от един до три милиона евро. Един от тези планове е за разработка на камуфлажни дрехи, които се трансформират съгласно околната среда и обезпечават отбрана против сензори, настоящи в няколко вълнови обсега. Вторият план е за възстановяване на съвместимостта на части от войсковото снаряжение (например сензори или цифрови очила), се показва в известието. Третият план е за създаване на доста леки войскови бронежилетки.

Комисията прибавя, че скоро се чакат планове за разработка на лазер с висока мощ.

Европейският фонд за защита разполага с 90 млн. евро за научноизследователски разработки до края на идната година. Европейска комисия ще предложи след 2020 година фондът да получава годишно финансиране от 1,5 милиарда евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР