Европейската комисия съобщи, че отпуска на България над 20 милиона

...
Европейската комисия съобщи, че отпуска на България над 20 милиона
Коментари Харесай

ЕК отпуска на България 20 млн. евро в подкрепа на здравеопазването

Европейската комисия заяви, че отпуска на България над 20 милиона евро по политиката на доближаване. Предвижда се средствата да послужат за системата на опазването на здравето в напъните за превъзмогване на последствията от епидемията от COVID-19.

С обезпечените средства ще бъдат купени ново съоръжение, животоспасяващи медикаменти и персонални защитни средства, както и 377 апарата за обдишване, над два милиона маски и 177 000 комплекта за проучване. Неизползвани средства от фонда на Европейски Съюз за районно развиване се пренасочват към опазването на здравето, разяснява Европейска комисия.

По тази стратегия Европейски Съюз към този момент е обезпечил 71 млн. евро за незабавните здравни грижи у нас, се отбелязва в известието. Средствата са били вложени за възобновяване на незабавните отделения (над 230) и за пазаруване на 400 нови коли за спешна помощ.

Европейска комисия предлага нарастване на бюджета на Европейски Съюз за 2021 година

От 2014 година до момента Европейски Съюз е обезпечил на България 7,4 милиарда евро по политиката на доближаване. Общо 88,5 милиона евро ще послужат за оборотни средства за по-малките компании и за самонаети от всички браншове на стопанската система, 327 милиона евро ще бъдат предоставени безплатно на сдруженията, 150 милиона евро ще бъдат за дялови вложения.

За стратегии за краткотрайна претовареност се обезпечават 130 милиона евро, 30 милиона евро са за спомагателни хонорари и наемане на 14 000 здравни и други чиновници, както и за покриване на разноските за образование, транспорт, храна и персонални защитни средства, 23 милиона евро са спомагателна помощ за 30 000 възрастни хора, както и уязвими жители, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР