Европейската комисия съобщи, че освобождава България временно от част от

...
Европейската комисия съобщи, че освобождава България временно от част от
Коментари Харесай

Еврокомисията временно освобождава България от някои ограничения за превозвачите

Европейската комисия заяви, че освобождава България краткотрайно от част от рестриктивните мерки за работата на превозвачите. Отбелязва се, че нашата страна е поискала да получи опция да приложи еластичност във връзка с времето за ръководство, периодите за отмора и почивките по време на работа, с цел да се обезпечи доставката на артикули в страната в изискванията на зараза.

Комисията позволява до края на май изключения, които не засягат разпоредбите за оптималната дълготрайност на работното време. У нас ще бъде допустимо водачите на товарни коли краткотрайно да работят по 11 часа дневно. До пет и половина часа се усилва оптималният период на ръководство, след който се изисква отмора по време на работа от 45 минути.

Водачите ще могат да употребяват два поредни понижени седмични периода за отмора от най-малко 24 часа, в случай че употребяват най-малко четири седмични периода за отмора в тези четири поредни седмици, от които най-малко два би трябвало да бъдат естествени седмични периоди за отмора. Необходимо е също компенсацията за тези два понижени седмични периода за отмора да бъде употребено преди идващия период за отмора.

Европейска комисия разрешава нормалната седмична отмора да се употребява от лидера в транспортното средство. Тази опция ще се ползва, когато транспортното средство разполага с подобаващи условия за спане за всеки лидер и е неподвижно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР