Европейската комисия съобщи, че осигурява допълнително 48,5 млн. евро за

...
Европейската комисия съобщи, че осигурява допълнително 48,5 млн. евро за
Коментари Харесай

ЕК осигури допълнителни средства за изучаване на Covid-19

Европейската комисия заяви, че обезпечава в допълнение 48,5 млн. евро за 18 плана, ориентирани към проучване на заболяването Covid-19.

Средствата ще бъдат от програмата " Хоризонт 2020 ". По този мотив еврокомисарят Мария Габриел отбелязва, че проучванията ще оказват помощ на лекарите по-добре да откриват вируса и по този начин ще се ограничи разрастването на епидемията. По нейните думи по този метод заплахата ще намалее и това е следващият принос на Европейски Съюз в преследването на експедитивност в засичането на болестта.

Говорител на Европейска комисия посочи, че в Европейски Съюз се правят тествания за въздействието на лекарството хлороквин, само че до момента няма доказателства за позитивното въздействие на препарата, по данни на европейската Агенция по медикаментите.

Необходими са усилени клинични тествания, с цел да се доближи до бързо разкриване на лекуване. Тези тествания се правят от страните в Европейски Съюз. Възможно е да се премине към европейски тествания, с цел да се съберат повече доказателства за допустимо лекуване, добави той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР