Европейската комисия съобщи, че още не е решила кога ще

...
Европейската комисия съобщи, че още не е решила кога ще
Коментари Харесай

ЕК още не е определила дата, на която ще бъдат представени докладите за върховенството на закона

Европейската комисия заяви, че още не е решила по кое време ще показа първите отчети за върховенството на закона във всяка от страните в Европейски Съюз. Календарът за работата на Европейска комисия предвиждаше документите да бъдат разисквани от еврокомисарите на 23 септември, само че това желание бе отсрочено.

Говорител на комисията през днешния ден означи на конференция, че идния понеделник ще бъде решено дали отчетите да бъдат показани идната седмица. Механизмът за наблюдаване на законността е значим за всички, тъй като е обща отговорността на институциите и на страните от Европейски Съюз европейските средства да се употребяват по разпоредбите и жителите да виждат изгодата, добави той.

По неговите думи се чака решение на Съвета на Европейски Съюз дали резултатите от отчетите да бъдат обвързани с отпущането на средства от Европейски Съюз, в това число за икономическо възобновяване от последствията от пандемията от Ковид-19. Говорителят уточни, че Европейският съвет се е произнесъл позитивно за сходен метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР