Европейската комисия съобщи, че одобрява схема за гаранция от 255

...
Европейската комисия съобщи, че одобрява схема за гаранция от 255
Коментари Харесай

ЕК одобри гаранции за 500 млн. лв. помощ за малките компании в България

Европейската комисия заяви, че утвърждава скица за гаранция от 255 милиона евро за поддръжка на дребните и междинните сдружения в България поради епидемията от Covid-19.

Схемата е утвърдена според краткотрайните облекчени правила за държавната помощ.

България е уведомила Европейска комисия за скица за гаранции за 500 милиона лв. за съществуващи или нови заеми в поддръжка на предприятия, наранени от избухналата епидемията.

След като капиталът на Българската банка за развиване бе повишен посредством държавно финансиране с 500 милиона лв. (255 милиона евро), банката ще обезпечава обществени гаранции за капиталови заеми и заеми за оборотен капитал за микро-, дребните и междинните предприятия, наранени от епидемията в страната, е посочено в съобщениетона Европейска комисия.

Схемата цели да ограничи заплахите, свързани с отпущането на заеми на предприятията, наранени най-силно от икономическите последствия от епидемията. Тя ще помогне на предприятията да покрият непосредствените си потребности от оборотен капитал и вложения и ще помогне да разполагат с задоволително налични средства, с цел да продължат активността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР