Европейската комисия съобщи, че няма да удължи временните ограничения за

...
Европейската комисия съобщи, че няма да удължи временните ограничения за
Коментари Харесай

Брюксел няма да удължи временните ограничения за земеделския внос от Украйна

Европейската комисия заяви, че няма да удължи краткотрайните ограничавания за земеделския импорт от Украйна, чието деяние изтича през днешния ден в среднощ. След края на този период Украйна се съгласява да вкара ограничения за отбягване на усложненията на европейския пазар, се показва в известието.

Заключението на комисията е, че са отпаднали компликациите, изпитвани до наскоро от България, Румъния, Словакия, Полша и Унгария. Европейска комисия и засегнатите страни от Европейски Съюз, Украйна и Молдова са се договорили Киев да вкара в идващите 30 дни лицензи за експорт на аграрни артикули. От на следващия ден украинската страна ще следи износа на четири групи артикули, с цел да предотврати деформиране на пазара в прилежащите страни от Европейски Съюз.

Европейска комисия ще се въздържа от налагане на ограничавания, до момента в който ограниченията на Украйна са в действие и работят изцяло, се отбелязва в известието. Комисията наложи краткотрайните ограничавания за украинския импорт от 2 май, като преди този момент засегнатите страни бяха въвели едностранни ограничения. При въвеждането на европейските ограничения на засегнатите страни бяха изплатени компенсации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР