Европейската комисия съобщи, че е решила днес да изпрати мотивирано

...
Европейската комисия съобщи, че е решила днес да изпрати мотивирано
Коментари Харесай

ЕК може да предприеме наказателни процедури срещу България заради контрола над оръжията

Европейската комисия заяви, че е решила през днешния ден да изпрати стимулирано мнение на България, Гърция, Ирландия и Люксембург, като изиска от тях да оповестят по какъв начин разпоредбите на Европейски Съюз за предупредителните и сигналните оръжия са въведени в техните национални законодателства.

Тези правила целят да се предотврати опцията за видоизменяне на предупредителни и сигнални оръжия, предопределени да изстрелват единствено халосни муниции или дразнещи субстанции, в смъртоносни огнестрелни оръжия, написа в известието. Държавите от Европейски Съюз реализираха единодушие за техническите условия за предупредителните и сигналните оръжия, в това число процедурата за инспекция на сходството и нуждата от продан на данни. Държавите трябваше да вкарат в националното законодателство разпоредбите до 17 януари 2020 година, а през май същата година Европейска комисия изпрати публично уведомително писмо на всяка от посочените страни.

Държавите разполагат с два месеца, с цел да оповестят на комисията какви ограничения са подхванали. В противоположен случай Европейска комисия може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз.

С друго решение от през днешния ден Европейска комисия изпраща стимулирано мнение на България, Люксембург и Швеция с искане да оповестят по какъв начин са въвели разпоредбите на Европейски Съюз за маркировката на огнестрелните оръжия и техните съществени елементи. С тези правила огнестрелните оръжия на пазара би трябвало да имат ясно, непрекъснато и неповторимо означение, което улеснява следенето на огнестрелните оръжия в Европейски Съюз и оказва помощ да се предотврати разпространяването им на черния пазар.

Държавите от Европейски Съюз трябваше да вкарат разпоредбите до 17 януари 2020 г, а през май същата година Европейска комисия изпрати публично уведомително писмо на посочените страни. Държавите разполагат с два месеца за отговор и изцяло осъществяване на условията. В противоположен случай комисията може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз, се добавя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР