Европейската комисия съобщи, че е решила да създаде стратегически запас

...
Европейската комисия съобщи, че е решила да създаде стратегически запас
Коментари Харесай

ЕК създава резерв от здравно оборудване

Европейската комисия заяви, че е решила да сътвори стратегически ресурс от здравно съоръжение, като апарати за обдишване и защитни маски, с цел да помогне на страните от Европейски Съюз в битката с епидемията от Ковид-19, предава Българска телеграфна агенция.

Оборудването в запаса ще включва техника за интензивни отделения, персонални защитни средства като маски за многократна приложимост, ваксини и медикаменти, лабораторни консумативи. Резервът ще бъде част от механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана и ще се намира в една или няколко страни от Европейски Съюз. Държавата, където се намира запасът, ще дава отговор за пазаруването на оборудването.

Европейска комисия оказва помощ с насоки за правата на пасажерите по отношение на COVID-19

Европейска комисия ще финансира 90 на 100 от запаса. Центърът за координиране на дейностите в изключителна конюнктура ще ръководи разпределението на оборудването, за отива то там, където е най-необходимо.

Първоначалният бюджет на Европейски Съюз за запаса е 50 милиона евро. След като решението влезе в действие на следващия ден, страните, които желаят да поддържат запаса, могат да аплайват за директни безплатни средства от Европейска комисия. Тези средства покриват 90 на 100 от разноските за запаса, а останалите 10 на 100 се поемат от страната, се прецизира в известието.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР