Европейската комисия съобщи, че е готова да съгласува предоставянето на

...
Европейската комисия съобщи, че е готова да съгласува предоставянето на
Коментари Харесай

ЕК създава път за насочване на помощ за Украйна от частни организации

Европейската комисия заяви, че е подготвена да съгласува даването на филантропична помощ за Украйна от частни организации.

Предвижда се комисията да събира данни за потребностите в Украйна и в страните, където идват най-вече украински бежанци. Частните донори ще могат да подават лист на това, което са подготвени да обезпечат, на имейл  .

Европейска комисия прецизира, че ще спомага за изпращането на ваксини, палатки, завивки, кревати, медикаменти. Допълва се, че даренията ще оказват помощ да се избегне възникването на зараза и за отбрана на най-уязвимите, изключително на децата. Очакват се дарения, които биха съдействали за живота на бежанците и вътрешно разселените в Украйна, в това число да вземем за пример портативни компютри.

Комисията и страната, където ще бъдат изпращани помощите, ще съгласуват кои колета са най-спешни. Европейска комисия ще финансира извозването на пратките. Дарителите, чиито оферти за помощ са утвърдени от комисията, ще получават отговор с подробни насоки за деяние.

Предвижда се на 9 април да бъдат регистрирани първите събрани дарения за Украйна от целия свят чрез кампанията Stand Up For Ukraine , открита неотдавна от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и канадския министър председател Джъстин Трюдо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР