Европейската комисия съобщи, че до края на тази година няма

...
Европейската комисия съобщи, че до края на тази година няма
Коментари Харесай

ЕК няма да въвежда засега данък върху горивото за самолети


Европейската комисия заяви, че до края на тази година няма да внася предложение за налог върху горивото за самолети - керосин. Въпросът дали ще се постанова налог върху керосина остава за идващия интервал на законодателни начинания, стана ясно от изказване на Европейска комисия. Обсъждане въпреки всичко ще има през юни.

Изследване, извършено по поръчка на Европейската комисия още през април 2017 година е посочило, че налог върху авиационното гориво в размер от 33 цента за литър (препоръчано в изследването) ще даде опция за понижаване на излъчванията от СО2 в авиационния бранш с 10 %, заяви в това време LeMonde, базирайки се на съответните документи. Както отбелязва изданието, в този момент последователите за въвеждане на подобен налог към този момент имат причини.

Прилагането на този налог особено за Франция ще даде опция за понижаване на излъчванията от парникови газове от въздушния превоз с 9%. Това е равно на прекъсването на 850 хиляди автомобила от придвижването им по френските пътища и би донесло финансови доходи на страната от порядъка на над 3,5 милиарда евро като спомагателни приходи от налози.

Според прогнозите, към 2037 година самолетите ще транспортират над 8,2 милиарда пасажери спрямо 4,1 милиарда през 2017 година Сега на европейско равнище въздушният превоз обезпечава едвам към три % от всички изхвърляния на парникови газове. В същото време по-високите цени на горивото ще повлияе върху цените на билетите, което ще докара до понижаване на търсенето, отбелязва изданието.

Припомняме, че през месец март тази година Белгия предложи разискване на опциите за въвеждане на Данък добавена стойност за самолетните билети и данък върху самолетното гориво. Франция първоначално одобри предлагането, само че по-късно се оказа не по този начин въодушевена. По предварителна информация въпреки всичко това предложение следва да бъде разисквано през юни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР