Европейската комисия съобщи, че до края на февруари не се

...
Европейската комисия съобщи, че до края на февруари не се
Коментари Харесай

ЕК ще прецени допълнително дали да продължи финансирането на хуманитарните дейности на ООН в Газа

Европейската комисия заяви, че до края на февруари не се планува в допълнение европейско финансиране за организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа с палестинските бежанци (UNRWA). След това комисията ще реши дали да даде средства съгласно данните от следствието на изказванията, че чиновници на организацията са взели участие в нападението против Израел през октомври предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз е измежду най-големите донори на филантропична помощ и помощ за развиване на палестинците в Газа, се показва в известието. Предоставянето на филантропична помощ за палестинците в Газа и Западния бряг ще продължи посредством партньорски организации, добавя комисията.

Въпросът за продължение на финансирането на организацията ще бъде прегледан съгласно резултатите от следствието, оповестено от Организация на обединените нации, и последващите дейности. Комисията приветства началото на следствието, се прибавя в известието.

Европейска комисия чака UNRWA да се съгласи на инспекция от назначени от Европейски Съюз самостоятелни външни специалисти за опцията чиновници на организацията да вземат участие в терористични действия. Комисията упорства допустимо най-скоро всички чиновници на организацията да преминат инспекция, " с цел да се удостовери, че не са взели участие " в нападението против Израел.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР