Европейската комисия съобщи, че днес са изплатени 2,17 милиарда евро

...
Европейската комисия съобщи, че днес са изплатени 2,17 милиарда евро
Коментари Харесай

Получаваме 197 млн. евро от ЕС за обновяване на енергийната мрежа

Европейската комисия заяви, че през днешния ден са изплатени 2,17 милиарда евро за обновяването на енергийните мрежи в девет страни от Европейски Съюз, измежду които е България. Нашата страна получава 197 милиона евро, се отбелязва в известието.

Средствата ще оказват помощ на страните с по-ниски приходи да реализират задачите за опазването на околната среда до 2030 година. Досега Европейски Съюз е обезпечил 9,68 милиарда евро в поддръжка на страните за енергийния преход. За тази година са отпуснати 4,66 милиарда евро.

С днешното решение Хърватия получава 88 милиона евро, Чехия - 1,848 милиарда евро, Естония - 66 милиона евро, Латвия - пет милиона евро, Литва - 11 милиона евро, Полша - 221 милиона евро, Румъния - 2,169 милиарда евро и Словакия - 60 милиона евро. Подкрепени са планове за произвеждане на ток от възобновими източници, за енергийна успеваемост и за подмяна на производството на въглища с по-чисти горива, съобщи Българска телеграфна агенция.

В нашата страна ще бъдат финансирани планове за възстановяване на електроразпределителната мрежа, за ускорение на електрификацията в превоза, за предпазване на сила, за по-чисто енергийно произвеждане, за децентрализация на потреблението и производството на сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР