Европейската комисия съобщи, че днес, че започва две наказателни процедури

...
Европейската комисия съобщи, че днес, че започва две наказателни процедури
Коментари Харесай

ЕК започна наказателни процедури срещу България

Европейската комисия заяви, че през днешния ден, че стартира две наказателни процедури против България и продължава трета, защото страната не е съобщила да е приела в период национално законодателство, прилагащо напълно евродирективи.

Европейска комисия е изпратила уведомително писмо до България (както и до още 13 членки на ЕС) тъй като не са докладвали, за приемането на разпоредбите за резервационните данни на пасажерите . Държавите в Европейски Съюз трябваше да ги вкарат до 25 май.
Резервационните данни се отнасят до информацията, предоставяна от пасажерите на въздушните превозвачи при пазаруването на билет и регистрирането за полет. Тези данни може да включват информация като име на пасажера, дати и маршрут на пътуването, номер на мястото в самолета, багаж, данни за противоположна връзка и употребявани платежни средства. Правилата изискват страните да основат национална система за събирането, оценката и обмена на тези данни за задачите на правоприлагането.
Европейска комисия е изпратила още едно уведомително писмо до България (както и до още 16 членки на ЕС), които не са изпълнили инструкция за киберсигурността , касаеща мрежите и осведомителните системи. Тези страни трябвало да създадат това до 9 май.
Европейска комисия е изпратила и в допълнение публично уведомително писмо на България във връзка със систематични пропуски на страната при използване на законодателството на Европейски Съюз за запазване на природата . Комисията напомня в известието си, че с Директивата на Европейски Съюз за птиците (Директива 2009/147/ЕО) и Директивата на Европейски Съюз за местообитанията (Директива 92/43/ЕИО на Съвета) се открива мрежа на ниво Европейски Съюз от предпазени зони „ Натура 2000 “.
В зоните по „ Натура 2000 “ могат да се правят стопански действия, при изискване че няма неподходящо влияние върху целостта на зоните. „ В България кумулативното влияние от съществуващите и утвърдените проекти и планове върху зоните по „ Натура 2000 “ систематично не е било вземано поради и осъществяването на доста промени, представляващи сериозна опасност за постигането на природозащитните цели, е били позволено без значение от съществуването на такава опасност “, показват от Европейска комисия.
България и други членки на Европейски Съюз разполагат с два месеца, с цел да отговорят на формалните уведомителни писмо, като след приключването на този период Европейска комисия може да обмисли опцията за изпращане на стимулирани мнения.
Такова стимулирано мнение – втори стадий от наказателната процедура, Европейска комисия е изпратила на България и Полша, тъй като не са приложили директивата за инфраструктура за различни горива . Тези правила плануват въвеждането на общи условия за инфраструктурата и главните разпореждания, улесняващи потреблението на електрически автомобили. Те целят да се понижи въздействието на върху околната среда и трябваше да влязат в действие до 18 ноември 2016 година
Страната ни има два месеца за отговор, след което Европейска комисия може да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз против България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР