Европейската комисия съобщи, че дава на Унгария срок от един

...
Европейската комисия съобщи, че дава на Унгария срок от един
Коментари Харесай

Брюксел даде на Унгария месец да започне да дава храна на мигранти по границата

Европейската комисия заяви, че дава на Унгария период от един месец, с цел да стартира да извършва интернационалните си отговорности и да дава храна на мигрантите в маджарски директни зони по границата със Сърбия, съобщи Българска телеграфна агенция. Въпросът визира хората, чиито молби за интернационална протекция са били отхвърлени и които чакат да бъдат върнати в трета страна.

Комисията отбелязва, че е почнала наказателната процедура през юли, а днешният апел е втори стадий. Ако до един месец Будапеща не се съобрази с настояването на Еврокомисията, тя предизвестява, че може да съобщи случая на Съда на Европейски Съюз.

В известие на Европейска комисия се разяснява, че откакто унгарските управляващи не дават опция на мигрантите да се движат към вътрешността на страната, те се явяват арестувани. Допълва се, че съгласно интернационалното законодателство на арестуваните следва да се дава храна.

Припомня се решение на Европейския съд по правата на индивида, който осъди Унгария да обезпечи храна на мигрантите в така наречен директни зони. Допълва се, че Европейска комисия съобщи Унгария на Съда на Европейски Съюз предходната година по иск против задържането на мигрантите в тези зони. Уточнява се, че това дело още не е завършило.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР