Европейската комисия съобщи, че държавни и неправителствени източници от Русия

...
Европейската комисия съобщи, че държавни и неправителствени източници от Русия
Коментари Харесай

ЕК: Русия стои зад множество опити за влияние в навечерието на евроизборите

Европейската комисия заяви, че държавни и неправителствени източници от Русия стоят зад голям брой опити за въздействие в навечерието на изборите за евродепутати преди месец.

Отбелязва се, че не е засечена целенасочена външна дезинформационна акция против изборите за Екологичен потенциал, само че са открити голям брой случаи, в които задачата е била да се повлияе на изборната интензивност и на избора на гласоподавателите. Открити са доказателства за предоставяне на насоки от съветски източници за неоснователни изявления против Европейски Съюз, които са били употребявани в националните предизборни диспути, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отчита се, че злоумишлено са били популяризирани крайни отзиви на основата на дезинформация, които да изострят публичния спор. Даден е образец с пожара в катедралата Нотр Дам в Париж, когато са били изразявани отзиви, че бедствието е знак за " залеза " на полезностите на Запада, християнството и Европейски Съюз.

От началото на годината Google е подхванал дейности против 130 000 европейски консуматори за злоупотреби в региона на рекламата. По сходни аргументи Facebook е взел ограничения против 1,2 милиона консуматори в Европейски Съюз, а Туитър - против 16 000. Facebook е премахнал 2,2 милиарда подправени профила, а Туитър - 77 милиона. В ЮТюб са били закрити 3,39 милиона канала поради спам и заблуждение.

Все още обществените мрежи не съумяват да подхващат ограничения, с които да се откри кой стои зад профилите на нарушителите на разпоредбите, както и за облекчение на потребителите да разграничават дезинформацията, регистрира Европейска комисия. Уточнява се, че бюджетът на службите на Европейски Съюз за засичане на дезинформация за тази година е пет милиона евро - двойно повече, в сравнение с за предходната година. Предстои Европейската работа за външна активност да наеме още 50 сътрудници, които да откриват опити за бойкот на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР