Европейската комисия с предупреждение към България за порочни практики при

...
Европейската комисия с предупреждение към България за порочни практики при
Коментари Харесай

ЕК с предупрежение към България за продажбата на гражданство на чужденци

Европейската комисия с предизвестие към България за порочни практики при продажбата на поданство на чужденец – това е заложено в прелиминарен отчет на Еврокомисията съгласно организация Ройтерс. Очаква се документът да бъде оповестен в сряда.

Докладът визира „ рискови схеми” в няколко европейски страни за пазаруване на поданство или право на престояване. Така се заобикалят нужните инспекции за произхода на средствата. Чрез тези схеми е допустимо подкрепяне на незаконни групи на територията на Европейски Съюз, както и нараснал риск от пране на пари, корупция и укриване на налози, се показва в отчета.

Малта, Кипър и България са единствените страни членки на Европейски Съюз, в които работят стратегии за продажба на поданство. Двадесет страни, в това число тези три, продават разрешителни за престояване.

В трите страни богати чужденци могат да си купуват паспорти, които им дават цялостен достъп до множеството страни от Европейски Съюз, против вложения, вариращи сред 1 и 2 милиона евро, отбелязва Ройтерс.

Според отчета в трите страни няма задоволителни инспекции на произхода на благосъстоянието на хората, които си купуват поданство.

Разрешенията за приемане на местопребиваване се продават за от малко под 15 000 евро в Хърватия до над 5 милиона в Люксембург и Словакия.

Португалия също е подложена на критика, че не ревизира произхода на благосъстоянието, и заплащанията, направени от чужденци, които получават местопребиваване там, основават евентуален риск от пране на пари, счита Европейска комисия.

Еврокомисията споделя, че ще образува експертна група, която ще даде до края на годината рекомендации по какъв начин да се предотвратят заплахите, произлизащи от тези схеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР