Европейската комисия реши отново да изпрати Румъния на съд за

...
Европейската комисия реши отново да изпрати Румъния на съд за
Коментари Харесай

ЕК дава на съд Румъния заради нерегламентирани сметища

Европейската комисия реши още веднъж да изпрати Румъния на съд за неспазване напълно на решение на Европейския съд от 18 октомври 2018 година, което открива неспазване на отговорностите на страната във връзка с европейската инструкция за сметищата, оповестява Аджерпес.

Румъния имаше задължението до 16 юли 2009 година да закрие и оправдава всички сметища, които не са получили позволение за действие. Съдът на Европейски Съюз откри, че Румъния не е спазила това свое обвързване във връзка с 68 сметища, се показва в известие на Европейска комисия.

Това е второ сезиране на съда и може да докара до използване на наказания за интервала от време от първото решение досега, в който се обезпечи съблюдаване на директивата.

Три години след решението на Европейски съд от 2018 година Румъния е з акрила и реабилитирала 24 сметища . Съответно 44 сметища към момента не са закрити, а за доста от тях към момента не са планувани нужните действия за реабилитация.

За да съблюдава решението на съда, Румъния би трябвало да предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигурява, че тези сметища допустимо най-скоро ще бъдат закрити.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР