Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз заради

...
Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз заради
Коментари Харесай

ЕК сезира Съда на Европейския съюз заради унгарск закон срещу бежанците

Европейската комисия реши да сезира Съда на Европейския съюз поради унгарския закон " Спрете Сорос ", който инкриминира поддръжката на търсещи леговище чужденци, съобщи Франс прес.

Европейският изпълнителен орган изяснява в изказване, че след две предизвестия " по-голямата част от изразените опасения по този начин и не бяха взети под внимание ".

Еврокомисията, която е поръчител на договорите, преценя, че унгарският закон опонира на европейското законодателство по две точки: на директивите към процедурите за даване на леговище и за изискванията за приемането му, а също и на хартата за главните права.

От една страна, като трансформира оказването на поддръжка на търсещи леговище лица в закононарушение, унгарският закон " лимитира правото на търсещите леговище да поддържат връзка със съответните национални, интернационалните и неправителствени организации и да бъдат подпомагани от тях ".

От друга страна, съгласно Брюксел става дума за " нелегално ограничение на правото на леговище " и за " въвеждане на нови учредения за недопускане на молбите за леговище ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР